Over mij

Alesig Croes
Dit ben ik!

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn blog Bakken Zoals Oma komt kijken. Hier kom je meer te weten over mij.

Over mij

Ik ben Alesig. Ik ben geboren op Aruba, getogen in Rotterdam en de liefde bracht mij naar het oosten van Nederland. Die liefde duurde niet en veranderde in vriendschap. Dat gebeurt soms. De wijzen verblijven in het oosten, dus ik bleef ook hangen. Ik woon samen met mijn (inmiddels bijna volwassen) dochter in Arnhem. Ik werk als ambtenaar bij een gemeente. Ik ben spiritueel en verzamel quotes.

Sinds oktober 2012 noem ik mezelf ook kok, auteur, fotograaf, webdesigner en eigenaar van Bakkenzoalsoma.nl. Met andere woorden: “Ik ben een foodie!”.

Deze blog bestaat al 9 jaar. Soms kom je daarom oude verhalen tegen bij de posts, maar de recepten blijven eigentijds en goed.

Waar gaat Bakken Zoals Oma over?

Bakken Zoals Oma is een blog over eten, puur eten, echt eten, traditioneel eten, (niet altijd) gezond eten. Toen ik begon met mijn blog dacht ik aan hoe mijn liefde voor eten is ontstaan. Die begon in de keuken van mijn oma Regina. Haar liefde voor koken gaf zij door aan haar kinderen en die gaven die liefde door aan hun kinderen. Dus ook aan mij!

Met deze blog geef ik die liefde door aan de wereld en aan jou.

Puur koken en echt eten!

“Puur eten, echt eten, maar vooral lekker eten!”

Koken is mijn passie. Voor een passie ben je bereid te leren, te proberen, te falen, opnieuw te proberen en door te gaan. Dat doe ik dan ook!

Happy Hour en Pannenkoeken

Cocktails en pannenkoeken hebben een speciale plek op BZO. De recepten voor de cocktails vind je onder het kopje Happy Hour. Volg me ook op Facebook als je wilt zien hoe ik de cocktails maak. Sinds de Covid-pandemie geef ik op de Facebookpagina van Bakkenzoalsoma live-cocktailworkshops.

Daarnaast verzamel ik pannenkoekenvariaties van over de hele wereld. Deze recepten vind je terug onder het kopje Pannenkoeken (oergerechten).

Nog veel meer lekkers

Naast de cocktails en pannenkoeken kook en bak ik nog veel meer. Ik vind het heerlijk om zelf brood en taarten te bakken. Maar ben je op zoek naar een recept voor een lekkere stoofpot, Arubaanse specialiteiten of gewoon een simpele stamppot dan kan je dat hier op BZO ook op vinden. Neem gerust de tijd om even rond te kijken.

Wil je op de hoogte blijven en geen recept missen? Schrijf je dan in voor de BZO nieuwsberichten op de site.
Ook kan je me via social media volgen en updates ontvangen zodra er een nieuw recept is verschenen.

Laat van je horen

Ik vind het leuk om met jou in contact te komen. Het is geweldig om te horen wat je van mijn recepten vindt. Was het makkelijk te maken? Is het gelukt? Ging er iets mis? Ik kan ook van jou ervaringen leren.

Je kunt altijd contact met me opnemen met vragen of reacties over wat je hier op de blog leest. Dat kan door een reactie achter te laten bij een recept, per mail of via het reactieformulier op de blog.

Mijn mailadres is alesig@bakkenzoalsoma.nl

Op social media ben ik met Bakken Zoals Oma ook te vinden. Bovenaan de site vind je de knoppen die je doorverwijzen naar mijn social media accounts. Mijn Pinterest bord is aan te raden. Daar kan je een kijkje nemen in mijn inspiratiebronnen en ook zien waar ik allemaal van hou. 

Heel veel plezier op Bakken Zoals Oma!

10 reacties

  • Jacoma Schiphel schreef:

    Wat n feest van herkenning, jouw verhaal van de gecondenseerde melk blikjes..heb in m’n jeugd op Aruba gewoond…en vond ze heerlijk. Stiekem nog wel n beetje, maar hier alleen de grotere versie…en dat is dan weer net wat teveel…alhoewel… 😉

  • arnold schreef:

    waar vind kademon

  • Marion schreef:

    Hallo alesig,
    Ik was op zoek naar een american Apple pie voor een Amerikaans feest en zag daarna deze site van jou was. Wat leuk zeg! Ik heb nog met je gewerkt in Monnickendam. Ik laat je weten hoe de pie is geworden! Je ziet er goed uit zeg, ik hoop dat het je ook goed gaat!
    Groeten Marion Strooper

  • agnes schreef:

    Wat een leuke site heb jij, ik heb je broodjes uitgeprobeerd. Zelf bak ik graag stroopwafels met een Cloer ijzer. (heb even op de markt gekeken hoe ze dat doen. Ook vind ik het leuk om met de Tajine te koken. Hierdoor kom ik met kruiden in aanraking die ik niet goed ken. Op dit moment ben ik brood aan het bakken en veel bezig met smoothies uitproberen. Mooi foto’s heb je erop staan.

    Groeten en een fijne dag verder!!

    • Alesig schreef:

      Hoi Agnes,

      Je noemt twee dingen stroopwafels bakken en koken met de Tajine die ik zelf nog op mijn kook-bucketlist heb staan 😉
      Leuk hoor!

      Het experimenteren met kruiden en specerijen vind ik zelf ook helemaal geweldig.
      Ik heb inmiddels een hele voorraad in de kast staan.
      En het is altijd een avontuur en leuk om te ontdekken welke smaken wel of niet goed samen gaan.
      Meestal is het gewoon proberen en kijken of het lekker is. Wat ik ook graag doe is zelf specerijenmixen maken.

      En heel erg bedankt voor je leuke reactie!

      Heel veel groetjes
      Alesig

  • glutenvrijemama schreef:

    Beste Alesig, ik kwam op je site omdat ik op zoek was naar recepten met maismeel. Het viel mij op dat je een aantal recepten hebt getagd als glutenvrij dus ik was onmiddelijk geinteresseerd. Maar let op: spelt, rogge en gewone haver zijn niet glutenvrij. Aangezien er mensen zijn die ziek worden van gluten lijkt het mij handig om dit aan te passen.
    groet,
    Annemiek

  • Linda Klaver schreef:

    Doe je ook aan verzoeknummers, Alesig? Crème brulèe bijvoorbeeld?

    • Alesig schreef:

      Ha Linda,

      Jazeker. Wanneer ik een goed verzoek krijg, dan ga ik er mee aan de slag. Ik heb overigens al supergoed recept voor Crème Brulèe hier op de blog staan. Klik op de volgende link en dat vind je het recept. Crème Brulèe
      Groetjes
      Alesig

  • Lizeth schreef:

    Hoi, ik wilde even weten wat je met 2 cubs suiker bedoeld. Dit staat bij het recept over citroenschil bewaren
    Groetjes
    Lizeth

    • Alesig schreef:

      Hoi Lizeth,

      Ik gebruik veel Amerikaanse en Engelse recepten als inspiratiebron. Daarnaast vind ik het prettig om met maatbekers en maatlepels te werken.
      Daarmee krijg je altijd precies hetzelfde resultaat. Maar dat werkt met wegen natuurlijk ook. De 2 cups suiker in het recept voor citroensuiker staat gelijk aan 400 gram. Kijk ook eens naar dit artikel over maatbekers en maatlepels en het omrekenen naar liters en grammen:

      Maatbekers en maatlepels

      Groetjes
      Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.