Happy Hour: Kiwi Caipirinha. Wanneer de eerste warme lentedag zich aanbreekt, denk ik meteen aan deze cocktail. Het is fris, zoet en groen, net als de lente!
We hebben een prachtig balkon op het zuiden. Het mooie daarvan is, is dat we veel prachtige zonuren hebben. Die zonuren zijn ook echt hitteuren. Dat is niet altijd even gunstig voor mijn plantjes. Het feit, dat ik niet de groenste vingers heb helpt ook niet echt mee. Hoewel dit jaar mijn buxus, laurier, thijm en oregano de winter heel goed hebben overleefd. We hebben natuurlijk ook niet een heel strenge winter gehad. Zodra we weer voor het eerst een mooie lentedag hebben en we de balkondeur heerlijk voluit open kunnen gooien maken we ons het voornemen om het balkon weer mooi en fleurig te maken. Ook dit jaar heb ik mijn balkon weer helemaal mooi gemaakt met nieuwe plantjes en bloemetjes. Toen ik afgelopen week met een nare keelonsteking ziek thuis was kon ik elk geval mooi genieten van de mooie planten in de potten op het balkon. De bloemetjes bloeien mooi en het is volop lente op ons balkon.
Dan begint bij mij de cocktailmania weer op te borrelen. Ik moest meteen weer denken aan deze kiwi caipirinha. De smaak is friszoet en past bij een mooie zachte lenteavond. Het is fijn om dan met de benen omhoog op het balkon te genieten van mijn Happy Hour-drankje. Met mijn elegante en smakelijke kiwi caipirinha in de hand, zit ik met een sjaaltje om mijn schouders op het balkon. In de verte klinkt het gezang van vogels die zich klaarmaken voor de avond. De lucht is mooi helder. Ik geniet van de ondergaande zon, die de Arnhemse hemel mooi rozerood kleurt. Ik kijk om me heen. Dit is mooi. Ik ben dankbaar. I am blessed!
- ½ limoen in stukjes gesneden
- ½ kiwi in stukjes gesneden
- 2 theelepels suiker
- 60 ml Cachaça
- IJsgruis (gestampte ijsklontjes)
- 1 plakje kiwi
- Martiniglas
- Cocktailstamper
- Cocktailshaker
- Doe de limoen, kiwi en suiker in een cocktailshaker. Gebruik de cocktailstamper om alles fijn te stampen, zodat de smaken vrij komen en goed vermengd raken.
- Vul de cocktailshaker met ijsgruis.
- Voeg de cachaça toe. Sluit de cocktailshaker af. Shaken maar!
- Schenk de kiwi caipirinha in een martiniglas en garneer met het plakje kiwi.
- Wanneer je een cocktailshaker gebruikt om een cocktail is het goed om de volgende tip te onthouden. Het is best lastig in te schatten of de cocktail voldoende geschud is. Als je een metalen shaker hebt kan je het wel zien aan de buitenkant. Je kunt stoppen met schudden op het moment dat de shaker aan de buitenkant helemaal beslaat. Dan is je cocktail klaar en kun je deze serveren!
Proost!
en
Fijn Weekend!
Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!
Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.