Vandaag had dochterlief zin in thee. “Mama, laten we een theefeestje houden!”, riep ze ineens. Ik vond dat een goed idee.
En wat is er lekkerder dan een stuk vers gebak bij een kopje thee? Samen met dochterlief dook ik de keuken in. Er lagen wat rijpe bananen in de fruitschaal. We keken elkaar aan en wisten wat we wilden te bakken. Het werd een bananenbrood. Een bananen-kaneelbrood om precies te zijn. We gingen aan de slag met dit recept. Binnen de kortste keren rook het heerlijk in huis.
Dochterlief dekte de tafel en we haalden het meisjesservies uit de kast. Zodra het brood klaar was gingen we gezellig aan tafel om samen een theefeestje te vieren. En op dat feestje werd een overheerlijke plak bananenkaneelbrood geserveerd! Het was een geslaagd moeder-dochtertheefeestje!
Zelf toevoegen
* 3 rijpe bananen (geprakt)
* 2 eetlepels gecondenseerde melk
* 1 theelepel kaneel
* 2 cups bloem
* 1 eetlepel bakpoeder
* 1/2 theelepel baksoda
* 1/3 cup zonnebloemolie
* 1 cup suiker
* 1 losgeslagen ei
* 1/2 theelepel zout
* 1 cup melk
Zo ga je te werk:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in met een klein beetje zonnebloemolie. Gebruik hiervoor een langwerpig broodblik of cakevorm.
Doe bloem, bakpoeder, baksoda, suiker en zout in 1 kom. Meng deze ingrediënten goed dooreen.
Stap 2
Voeg olie, melk en het losgeklopt ei toe. Roer alles goed door elkaar. Het beslag zal een klonterig geheel vormen. Dit is goed. Doe de geprakte bananen en de gecondenseerde melk erbij. Roer nogmaals goed. Meng tot slot de theelepel kaneel door het beslag.
Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.