Ik hou erg van bananen. Dochterlief is er ook erg gek op. Dus ik koop elke week weer een tros bananen. Het liefst zou dochterlief elke dag een banaantje in haar schooltas mee naar school krijgen en dan het liefst zonder spikkels. Maar elke dag bananen is natuurlijk ook niet goed, dus ook mandarijnen, druiven, appels en sinaasappels liggen op onze fruitschaal. En je raad het al, de bananen worden overrijp en aan het eind van de week als ik weer boodschappen doe komt er weer een nieuwe voorraad bananen mee naar huis. Er zijn zo veel heerlijke recepten te maken met rijpe bananen. Maar ik heb een inhaalslag te maken, dus maakte ik als toetje deze heerlijke en erg makkelijke bananenpannenkoeken.
Recept met 2 ingrediënten
Op Pinterest kwam ik verschillende recepten tegen voor dit makkelijke recept. Twee ingrediënten zijn nodig: “Ei en banaan”. De geprakte banaan en ei worden gemengd en gebakken en klaar is kees. Nou de eerste poging leverde een naar mijn smaak een niet al te bijzonder lekker resultaat. Ik ben een zoetekauw. Probeer het maar gerust uit. Maar ik begon opnieuw.
De tweede keer deed ik er een theelepel vanillesuiker, een eetlepel suiker en een klein scheutje melk bij. Het was tot slot mijn bedoeling een toetje te maken. Bij een toetje hoort een beetje zoetigheid. Uiteindelijk is het een recept met meer dan 2 ingrediënten, maar nog steeds erg snel en makkelijk te maken. De toevoegingen gaven mijn bananenpannenkoeken een heel eigen BakkenZoalsOma-twist. Hier volgt mijn versie van de 2-ingrediënten bananenpannenkoeken, maar wel met 3 ingrediënten extra…
Zelf toevoegen
* 1 rijpe banaan (geprakt)
* 2 eieren
* 1 theelepel vanillesuiker
* 1 eetlepel suiker
* 2 eetlepels melk
* wat zonnebloemolie om in te bakken
Stap 1
Prak de banaan. Breek de twee eieren en meng dit samen met de geprakte banaan.
Stap 2
Doe de suiker, vanillesuiker en melk erbij. Roer het geheel goed samen tot een redelijk glad beslag. Je zult hier en daar wat stukjes banaan blijven zien in het beslag. Dat is niet erg. Dat hoort erbij.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide kanten. Dit recept is genoeg voor ongeveer 4 tot 5 kleine bananenpannenkoekjes. Besprenkel de pannenkoeken met een beetje poedersuiker en serveer met wat bosvruchtencompote.
Het resultaat
Heerlijke en makkelijke bananenpannenkoekjes geserveerd met een bosvruchtencompote.
Genieten maar!
ziet er heel lekker en gemakkelijk uit ik ga het straks zeker proberen 🙂
Hoi Jessica,
Leuk dat je een berichtje achterlaat. Ik ben erg benieuwd of je de pannenkoekjes lekker vindt.
Groetjes
Alesig